مادر امت پیامبر

 

مادر امت پیامبر

مادر امت پیامبر
 

 

ایام متعلق است به حضرت صدیقه کبری فاطمه زهرا (س) و امیدوارم در سایه توجهات این مادر که راستی نه تنها مادر سادات بلکه مادر این امتند هموطنانتان سرافراز و شما باعزت و شوکت هرچه بیشتر برای خدمت هر چه بیشتر به آن ها ملحق شوید و در دنیا و آخرت از توجهات آن بی بی دو عالم در سایه فضائل و پاکی هایی که سبب گردید، از بیشترین رحمت خداوند متعال برخوردار باشید!

 

بسم الله الرحمن الرحیم

انا اعطیناک الکوثر، فصل لربک و انحر، ان شانئک هو الابتر.

ایام متعلق است به حضرت صدیقه کبری فاطمه زهرا (س) و امیدوارم در سایه توجهات این مادر که راستی نه تنها مادر سادات بلکه مادر این امتند هموطنانتان سرافراز و شما باعزت و شوکت هرچه بیشتر برای خدمت هر چه بیشتر به آن ها ملحق شوید و در دنیا و آخرت از توجهات آن بی بی دو عالم در سایه فضائل و پاکی هایی که سبب گردید، از بیشترین رحمت خداوند متعال برخوردار باشید!

از طرف ذات اقدس پروردگار عالم، نعمت و رحمت بی حد و حسابی بر وجود نازنین پیامبر گرامی اسلام(ع) شامل شد و در قرآن کریم، سوریه شریفه کوثر، به بیانات معصومین (ع) در مورد نعمت وجود ارزشمند و گرانقدر فاطمه الزهراء (س) نازل شده. ذات اقدس حق در مقابل این نعمت به رسول گرامی خطاب فرمودند: انا اعطیناک الکوثر. ما کوثر به شما دادیم. کوثر یعنی خیری بی حد و حساب.

دشمنان رسول گرامی و دشمنان مکتب اسلام چون حضرتشان فرزند پسر نداشتند خودشان را در میان اصحاب جا زده بودند می گفتند: نگران نباشید! پیغمبر اسلام صاحب پسری نیستند و نسلشان قطع می شود. بعد از رحلت رسول خدا نه پسری است که این خط را ادامه دهد و نه صحابی می توانند دور را از دست ما بگیرند. بشارت می دادند که پیغمبر خدا (ص) ابتر است و نسل خودش و نسل مکتبش قطع می شود.

به این جهت است که خداوند می فرمایند: ای رسول! ما به تو خیر بی حد و حساب دادیم. در نتیجه؛ نماز بخوان و در مقابل این نعمت شتر قربانی کن! و بدان! آن هایی که به دلیل اولاد پسر نداشتن شما به هم بشارت می دهند، نسلشان قطع می شود و امیدشان ناکام می ماند. بله آن ها هستند که نسلشان قطع می شود.

از همین جا باید به ارزش وجودی صدیقه کبری (س) و موقعیت آن حضرت در آن امت و امت آینده پی ببریم. اولا مادر ائمه نقباء شدند؛ مادر دوازده امام معصوم و علاوه بر این، نسل سادات، ماشاءالله توسعه پیدا کرد، که به فتوای خیلی از بزرگان آن هایی که مادرشان سید است نیز سید هستند. در سایه این وجود گرانقدر و پرارزش نسل شریف رسول خدا، این چنین ادامه وسیعی پیدا کرد، در حالی که سادات را می گرفتند و از بین می بردند و ریشه شان را قطع می کردند تا جایی که عده ای منکر سیدی خودشان بودند. لذا خیلی ها قائل هستند که نسل سادات خیلی بیشتر بوده و این فقط، ظاهر شده.

در سایه امامت و ولایت فرزندان معصومشان این مکتب گسترش پیدا کرد و به وسیله فرزندانشان بود که موج بیشتری ایجاد گردید که امروز شاهد آن هستیم و اگر نبود وجود گرانقدر ایشان، شاید اثری از این مکتب نبود. لذا حضرت رسول فرموده اند «ام ابیها»؛ مادر پدرش، یعنی هستی من که در مکتب من وجود دارد به وجود نازنین فاطمه زهرا بستگی دارد. خیلی لقب ارزشمندی است. این را بدانید، فاطمه زهرایی را که پیغمبر می فرماید: «ام ابیها»؛ یعنی فاطمه مادر این امت است. گرچه بیش از ۱۸ سال از عمر شریفشان نگذشت، اما سیدة النساء العالمین شدند. از نظر سیادت نه تنها مافوق تمام زن های عالم شدند، بلکه مافوق تمام مردان نیز شدند، چرا که از مقام عصمت برخوردار بودند و بلکه ریشه عصمت و ریشه همه فضائل و پاکی ها از آن جا منشا گرفت. اگر ما احترام به آن صدیقه کبری می گذاریم، برای این است که حق مادری به این مکتب و این امت دارند و آن مادری است که تا روز قیامت، مادری چون او نخواهد توانست به دنیا بیاید؛ با آن ارزش ها و پاکی ها و صداقت ها و آن عصمت و طهارت. تنها ارزش وجودی ایشان به همین محدود نمی شود که مادر فرزندانی معصوم و ریشه ساداتی باشند که در گوشه و کنار خدمتگزار این امت باشند؛ که خیلی از این وسیع تر است؛ در این حد که هر خاری که به پای یکی از افراد این امت برود، مطمئن باشید قلب فاطمه زهرا (س) در تپش است همانند قلب یک مادر. اما تپش قلب مادر کجا و تپش قلب مادری چون حضرت فاطمه زهرا (س) کجا؟!

حضرت فاطمه که بعد از شهادت پدرشان، اشک می ریزد و فریاد می زند، نه ]تنها[ به خاطر این است که پدر از دست داده اند، بلکه برای این است که می بینند آینده این امت به خطر می افتد. این قلب، تنها در آن لحظه در تپش نبود. در هر لحظه ای که کمترین نگرانی برای این امت پیش بیاید در تپش است و این قلب، آن انسان را یاری می کند تا وقتی که زمینه نجاتی برای او فراهم شود. نمی شود غیر این باشد. مگر مادر من است که چون پاره تن او هستم دلش برای من بسوزد و برای دیگری قلبش نسوزد؟ صدیقه زهراست. عصمت کبری است. او کسی است که برای کمترین رگه انحرافی که در این امت می بیند دست حسن و حسین را می گیرد و به در خانه ها می رود و می گوید: چرا این طور است؟

بدانید برادران عزیز، که سایه این خیر کثیر بر سر همه شما مستدام است.

آقا جواد حافظی در مشهد مقدس بودند. ایشان یک وقت توسط ساواک مشهد دستگیر شدند. نقل می کرد: وقتی که در ساواک بودم افرادی تازه وارد می آوردند. می دیدم خیلی ناراحت است. او را دلداری می دادم، که یک مرتبه متوجه شدم شکنجه گر سلول دارد توی چشم من نگاه می کند. می گفت: بعد از شکنجه هایش فحش ناموسی به مادرم داد. این اهانتی که او به مادرم کرد، مرا خیلی رنج می داد. تا این که آزاد شدم. یک شب در عالم خواب دیدم وجود آقا امام زمان (عج) دارند تشریف می آورند. فرمودند: آقای حافظی! من از طرف مادرم فاطمه زهرا (س) مامورم از اهانتی که به مادر شما شده معذرت بخواهم.

فاطمه زهرا (س) «ام ابیها» مادر پدرش است. مگر می شود به این امت بی توجه باشند و سایه پرلطف و رحمت آن بی بی بر سر این امت نباشد؟ چه کسی تا به حال بوده که دست توسل به طرف او دراز کند و مخلصانه جلو برود و او دستش را کوتاه کند؟ اصلا احتیاجی به این ندارد؛ مگر مادر منتظر است جلویش بروی و زانو بزنی؟ مادر قلبش برای تو در تپش است. خدا شاهد است که نعمت بزرگ و بی حد و حسابی را خدا شامل حالتان کرده است.

این مادر دوست دارد که این ادب به همه باشد و آرزو دارد که این ادب را نسبت به همه انسان ها ببیند. حق مطلب را در مقابل این مادر وقتی ادا می کنیم، که ادب را نسبت به فرد فرد این امت و به تمامی انسان ها از خودمان نشان دهیم؛ چون این مادر می داند سرنوشت انحراف و بی ادبی به کجا منتهی می شود؟ این مادر خوب می داند که پایان این حرکت عالم وجود و سرنوشت انسان ها در مقابل هر حرکتی به کجا ختم می شود؟ و هر انحراف و بی ادبی و بی توجهی، چون تنبیهی سخت در این دنیا و دنیای آینده دارد. لذا ادای حق در پیشگاه این مادر ایجاب می کند که حافظ ادب باشیم!

ببینید چقدر با ادب است! روزه هستند و به این غذای روزه شان نیازمند. می خواهند افطار کنند، انسان مستمندی می آید. با کمال میل آن قرص نانی را که می خواهند بخورند و تنها طعامشان است تقدیم می کنند. این ادب است. فردا شب یتیمی می آید و تقدیم می کنند و شب سوم اسیری می آید و باز تقدیم می کنند. ببینید این مادر چقدر با ادب است نسبت به این امت و انسان های مظلومانه و محروم و دستگیری از انسان های وامانده!

برادران عزیز! مطمئن باشید که چنین قلب نازنینی از بروز کمترین بی ادبی از این امت متاثر می شود. تاثیرش هم در حدی است که با آن بی ادبی هایی که بعد از رحلت پیغمبر خدا(ص ) می دیدند، بیش از ۷۵ یا ۹۵ روز نتوانستند دوام بیاورند. خیلی لطیف است. برگ گل چیست؟ که زود پژمرده می شود. این روح پاکی است که از یک نگاه خشم آلود به یک فرد از این امت، به حق نازنینشان، متاثر می شود و از یک خنده به یک انسان دردمند این روح برافروخته می شود.

حال، این ما هستیم و این مادرمان فاطمه زهرا (س). این ما هستیم و این شیفته آخرت. چشم دوخته ایم به آن مادر. باادب باشید و به کسانی که فاطمه زهرا (س) به آن ها علاقه مند هستند، احترام بگذارید! صبر و تحمل داشته باشید تا زمانی که در مقابل مصائب و مشکلات از پای درنیاییم! آیا توانستیم شکر این نعمت را که بر پیغمبر و این امت مرحمت شده ادا نماییم؟

یادم می آید حاج مرتضی نامی بود در تهران. آن زمان هیچ نداشت. الان صاحب همه چیز شده. می گفت: آمدیم تهران. شب بود. دیدم یک خانمی ناراحت است. مقداری قدم می زند و به این طرف و آن طرف می رود. کیوسک تلفنی بود، هی می رفت داخل و تلفن می زد. حدس زدم یک نگرانی سختی دارد.

حاج مرتضی شخص کاملی بود. این جریان تقریبا مال بیست سال قبل از انقلاب است. گفت: نزدیک او شدم. سلام کردم. گفتم: خانم معذرت می خواهم، من فرد کاسبی هستم. حس می کنم نگرانی داری! اگراز دست من کاری ساخته است بفرمایید تا وظیفه ام را انجام دهم. خانم گفت: من دو تا بچه دارم، شوهر ندارم. از گرسنگی آن ها نمی دانم چه کنم؟

حاج مرتضی گفت: وقتی این را شنیدم، ندانستم چه کنم؟ فقط هر چه توانستم کمک زیادی به او کردم. می گفت: شب خواب دیدم، در یک جوی آب روان و زلالی غسل کردم و با یک طهارت ظاهری و درونی مشرف به زیارت قبر آقا علی بن موسی الرضا (ع) شدم. دیدم دم در، فاطمه زهرا (س) از من تشکر می کند که به فرزند من کمک کردی و دستش را گرفتی!

این نعمت وجود فاطمه زهراست که قرآن کریم می فرماید: «انا اعطیناک الکوثر» این سایه آن حضرت است بر بالای سر ما که به آن حضرت اظهار علاقه مندی می کنیم. این خیر و آن سایه پربرکت ادامه دارد تا روز قیامت، هر انسانی از این امت در سایه توجهات مادر این امت است. همان طوری که در حمایت مادر است در حمایت مادرش فاطمه زهرا (س) نیز می باشد تا چشم از دنیا فرو بندد.

آن کسی بیشتر از این رحمت برخوردار می شود که آن ادبی را که در پیشگاه امامان دارد در مقابل همه داشته باشد. خداوند همه شما را سلامت بدارد! والسلام!

تهیه و تنظیم: موسسه فرهنگی پیام آزادگان

[ جمعه 23 اسفند 1392برچسب:مادر امت پیامبر , ] [ 18:0 ] [ محمد علي خدابنده لو ]
[ ]

فاطمه در خانه علی (ع)

 

فاطمه در خانه علی (ع)

فاطمه در خانه علی (ع)
 

 

علی بن ابی طالب از کودکی در دامن رسول خدا(ص) و تحت تربیت مستقیم آن حضرت قرار داشت، بهترین و عالی ترین اخلاق و فضائل و کمالات اسلامی را دارا بود. زهرا نیز در دامن پدر بزرگوارش تربیت یافت و به اخلاق اسلامی کاملا آشنا بود . گوش آنها از همان آغاز کودکی با قرآن مانوس بود.

 

فاطمه در خانه علی (ع) از خانه پدر به خانه شوهر منتقل شد . اما خیال نکنید که به خانه بگانه ای رفته باشد. زیرا اگر چه ا زمرکز نبوت بیرون رفت ولی د رخانه ولایت ساکن گشت. در منزل سپهسالار اسلام ، رئیس ستاد ارتش اسلام ، وزیر جنگ و مشاور مخصوص شخص اول اسلام وارد شد. در این پایگاه تازه وظائف سنگین تری بر دوش آن بانوی نمونه افتاد و رسما دارای مسئولیت شد. در انیجا باید به زنان اسلام عملا درس شوهر داری و خانه داری و بچه داری بدهد. باید درس فداکاری و صداقت و محبت به آنان بیاموزد . تا زنان جهان در آینه وجودش حقیقت و نورانیت اسلام را بنگرند.

یگانه ای که دو عضو اساسی آن یعنی زن وشوهر هردو از گناه و انحراف معصوم و به فضائل و کمالات انسانیت آراسته بودند خانه علی و فاطمه بود. علی(ع) نمونه یک مرد کامل اسلامی و زهرا (ع) نمونه یک بانوی کامل اسلام بود.

علی بن ابی طالب از کودکی در دامن رسول خدا(ص) و تحت تربیت مستقیم آن حضرت قرار داشت، بهترین و عالی ترین اخلاق و فضائل و کمالات اسلامی را دارا بود. زهرا نیز در دامن پدر بزرگوارش تربیت یافت و به اخلاق اسلامی کاملا آشنا بود . گوش آنها از همان آغاز کودکی با قرآن مانوس بود. شب و روز و گاه و بیگاه صوت آیات قرآن را از زبان مبارک پیغمبر گرامی استماع می نمودند، از وحی واخبار غیبی مطلع می شدند، حقائق ومعارف اسلام را از منبع اصلی دریافت می نمودند و نمونه عملی آن را در آنیه وجود رسول اکرم تماشا می کردند . بنا بر این باید عالی ترین نمونه زندگی خانوادگی را در این خانه یافت.

خانه علی و فاطمه (ع) حقا کانون صفا و صمیمیت بود. زن وشوهر با کمال صداقت در اداره آن همکاری و معاونت داشتند و از آن جناب خواهش کردند که کارها ی خانه را د رمیانشان تقسیم کند. رسول خدا فرمود: کارهای داخل خانه را فاطمه (ع) انجام دهد و کارهای خارج بر عهده علی (ع) باشد. فاطمه می گوید: خدا می داند که من چقدر از این مطلب خوشحال شدم که کارهای خارج خانه بعهده من نیفتاد.

فاطمه (ع) تربیت شده وحی بود، میدانست که خانه یکی از سنگرهای بزرگ اسلام است و زن اگر این سنگر بزرگ را از دست بدهد برای خرید و فروش از خانه خارج گردد نمی تواند وظیفه خانه داری و تربیت فرزند را به خوبی انجام دهد. به همین جهت وقتی دید که کارها ی دشوار خارجی بر دوش علی (ع) قرار گرفت بسیار خوشحال شد. دختر یگانه شخص اول اسلام از کار کردن عار نداشت و از زیر بار کارهای دشوار خانه خالی نمی کرد . به حدی در خانه زحمت می کشید که خود علی (ع) در باره اش رقت می نمود و خدماتش را می ستود .

روزی به یکی از اصحاب فرمود: می خواهی از وضع خودم و فاطمه برای تو تعریف کنم؟ آنقدر در خانه ام آب آورد که آثار مشک بر بدنش دیده می شد . آنقدر آسیا می کرد که دستهایش تاول زد . آنقدر نظافت وتمیز کردن و روفتن خانه و پختن نان و غذا زحمت می کشید که لباسهایش کثیف می شد. بدین جهت کار بر او سخت شد. گفتم: خوب است خدمت پیغمبر برسی و جریان را برایش بیان کنی شاید خادمی برایت تهیه کند تا در امور خانه داری به تو کمک کند. فاطمه (ع) خدمت رسول خدا رسید . دید با گروهی از اصحاب صحبت می کند. خجالت کشید حاجتش را اظهار کند بدون عرض حاجت به خانه برگشت. پیغمبر (ص) احساس کرد که فاطمه حاجتی داشته . لذا ، بامداد روز بعد به منزل ما تشریف آورد سلام کرد ، پاسخ دادیم . داخل خانه شد و نزد ما نشست . فرمود: فاطمه جان دیشب ، به چه منظور به منزل ما آمدی؟ فاطمه (ع) خجالت کشید حاجتش را بگوید. من عرض کردم: یا رسول الله فاطمه آنقدر آب آورده که بند مشک در سینه اش اثر گذاشته ، آنقدر آسیا گردانیده که دستهایش آبله کرده، آنقدر در نظافت خانه کوشیده که لباسهایش گرد آلوده و کثیف شده، آنقدر غذا پخته که لباسهایش چرک شده . من گفتم خدمت شما برسد شاید خادم و کمک کاری به وی عطا کنی .

پیغمبر (ص) فاطمه جان میخواهی عملی به شما تعلیم کنم که از خادم بهتر باشد؟وقتی خواستی سی وسه مرتبه بگو: سبحان الله سی وسه مرتبه بگو: الحمد الله . وسی وچهار مرتبه بگو: الله الکبر . این ذکر را هر روز صبح بگویی خدا کارهای دنیا و آخرتت را اصلاح خواهد نمود . فاطمه در جواب پدر گفت: ا زخدا و رسول راضی شدم.

در حدیث دیگر چنین دارد: فاطمه (ع) احوالش را برای پدر تعریف کرد وتقاضای کنیز نمود. رسول خدا گریه کرد و فرمود: فاطمه جان به خدا سوگند چهار صد نفر فقیر در مسجد سکونت دارند که نه غذا دارند و نه لباس . می ترسم اگر کنیز داشته باشی اجر و ثواب خدمت در خانه از تو فوت شود. می ترسم علی بن ابی طالب (ع) در قیامت ازتو مطالبه حق کند. سپس تسبیح زهرا را به او یاد داد. امیر المومنین فرمود: برای طلب دنیا نزد رسول خدا رفتی ثواب آخرت نصیبمان شد.

یک روز پیغمبر به خانه تشریف برد، دید علی و فاطمه مشغول آسیا کردن هستند ، پرسید کدامتان خسته تر هستید ؟ علی (ع) فرمود: فاطمه . رسول خدا جان فاطمه نشست و علی را در آسیا کردن کمک نمود. جایر می گوید: پیغمبر (ص) فاطمه را دید که لباس کم ارزشی پوشیده و بادستش آسیا می کند و بچه اش را در دامن نهاده شیر می دهد. از دیدن این منظره اشکش جاری شد وفرمود: دختر عزیزم سختی و مرارت دنیا را بجش تا به شیرینی نعمت های آخرت نائل گردی.

عرض کرد: یا رسول الله خدا را بر نعمت هایش سپاس می گویم. پس از آیه نازل شد: خدا درقیامت آنقدر به تو عطا می کند که راضی شوی.اما م صادق (ع) فرمود: علی (ع) هیزم آب خانه را تهیه می کرد و خانه را می روفت . و فاطمه (ع) آسیا کرد و خمیر درست می کرد و نان می پخت.

یک روز بلال از وقت معمول دیرتر به نماز صبح حاضر شد. رسول خدا(ع) علت دیرآمدن را پرسید . عرض کرد: وقتی به مسجد می آمدم ا زمنزل فاطمه (س) عبور کردم دیدم مشغول آسیا کردن است و بچه اش گریه می کند. عرض کردم: ای دختر پیغمبر یکی از کارها از کارهایت را به من واگذار کن، تا شما را کمک کنم. فرمود: بچه داری ازمن بهتر ساخته است اگر میل داری در آسیا گرداندن کمک کن. من آسیا کردن را برعهده گرفتم . از این جهت دیرتر به مسجد آمدم . پیغمبر (ص) فرمود: به فاطمه ترحم کردی خدا به تو ترحم کند.

[ جمعه 23 اسفند 1392برچسب:فاطمه در خانه علی (ع) , ] [ 17:55 ] [ محمد علي خدابنده لو ]
[ ]

میلاد حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها

 

 

 

میلاد حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها

میلاد حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها
 

حضرت فاطمه (س) تحت تربیت پدر و مادری قرار گرفت که هر کدام نمونه های بارزی از ارزشهای والای انسانی و الهی بودند. حضرت محمد(ص) شخصیتی بود که حتی قبل از رسیدن به مقام پیامبری به جهت صداقت و امانتداری و دیگر فضائل اخلاقی شهره، خاص و عام بود به طوری که در میان مردم به " محمد امین" معروف شد.

 

حضرت فاطمه زهرا(س) سرور زنان عالم و دخت گرامی پیامبر اسلام بنا به نقل مشهور دانشمندان شیعه ، در بیستم جمادی الثانی سال پنجم هجرت و به نقل اکثر تاریخ نگاران و محدثان اهل سنت پنج سال پیش از بعثت رسول گرامی اسلام پای به عرصه وجود گذاشتند. و بنا به وحی و سفارش الهی، رسول گرامی (ص) نام او را فاطمه نهادند. سایر اسامی و القاب آن حضرت که حاکی از کمالات روحی و معنوی ایشان می باشد عبارتند از : زهرا، بتول ، طاهره، ام ابیها، ام الائمه، عذرا، زکیه، راضیه، مرضیه، محدثه، صدیقه و مریم کبری.

حضرت فاطمه (س) تحت تربیت پدر و مادری قرار گرفت که هر کدام نمونه های بارزی از ارزشهای والای انسانی و الهی بودند. حضرت محمد(ص) شخصیتی بود که حتی قبل از رسیدن به مقام پیامبری به جهت صداقت و امانتداری و دیگر فضائل اخلاقی شهره، خاص و عام بود به طوری که در میان مردم به " محمد امین" معروف شد. حضرت خدیجه نیز از خانواده ای محترم و در فضائل و کمالات سر آمد زنان عصر خویش بود. این دو شخصیت برجسته ارکان خانواده ای را بنیاد نهادند که همچون بستان فضیلت در بیابان بی آب و علف جاهلیت بود. خداوند رحمان در مدت بیست و پنج سال زندگی مشترک محمد و خدیجه به آنان دو پسر و چهار دختر عطا فرمود.

حضرت فاطمه آخرین فرزند خدیجه و محمد بود که پنج سال پس از اینکه حضرت محمد به پیامبری برانگیخته شد به دنیا آمد. این دوران از حساسترین دوران زندگی حضرت محمد(ص) بود. تولد حضرت فاطمه در این دوران از ویژگیهای خاصی برخوردار است که به آن اشاره می کنیم. یکی از مسائلی که مشرکین بدان خیلی امیدوار بودند این بود که بعد از وفات پیامبر آئین او بدون یار و یاور خواهد ماند و بزودی پیام محمد در جهان به فراموشی سپرده خواهد شد.

مشرکین بنا به سنت غلطی که در زمان جاهلیت مرسوم بود، بقا و دوام نسل یک فرد را در داشتند فرزند پسر می دانستند وچون دو پسر پیامبر در کودکی از دنیا رفته بودند، آنها شاد و خرسند از این مسئله بودند که نسل پیامبر منقرض شده و زمانیکه آن حضرت از دنیا برود کسی نیست که پرچم پاسداری از اسلام را بر دوش نگه دارد. اما پیامبر یقین داشت که ازاو نسل پاک و بابرکتی بوجود خواهد آمد که سرمنشا تمام خوبیهای جهان خواهد شد. و دیری نپائید که قلب پیامبر به نوید پروردگار روشن شد و آن زمانی بود که سوره کوثر بر پیامبر نازل گشت.

خداوند در این سوره بر روی تمام تصورات واهی دشمن خط بطلان می کشد و پیروزی نهایی حق و شکست باطل را نوید می دهد و به پیامبر خطاب می کند: " ما به تو کوثر را عطا نمودیم، پس به شکرانه آن نماز بجای آور و قربانی کن. همانا (نسل ) دشمن تو بریده خواهد ماند. و به زودی وعده خدا با ولادت حضرت زهرا(س) تحقق یافت. رسول گرامی اسلام(ص) لبریز از سرور و شادی به شکرانه این لطف و مرحمتی که خداوند به ایشان عطا کرده بود ، نماز شکربجای آورد و در راه خداوند گوسفندی را قربانی نمود. حضرت فاطمه (س) در کنار پدر و مادر گرامیشان با زیباترین ارزشهای الهی و اخلاقی آشنا گشت.

عشق پدر به ایشان و محبوبیتی که در قلب رسول خداوند داشتند ، را می توان به وضوح در زندگی ایشان مشاهده نمود . و سخن از این عشق متقابل بسیار است . بدیهی است که علاقه پیامبر به ایشان تنها به خاطر رابطه پدر و فرزندی نبود . هر چند این عاطفه در وجود پیامبر موج می زد ، اما تعابیر و سخنانی که پیامبر به هنگام اظهار علاقه نسبت به دخترش بیان می نمود، نشان دهنده این بود که در اینجا معیارهای دیگر مطرح است. و بدون شک شخصیت والای حضرت و مقام بلند و کم نظیری که در وادی عرفان و عبادت بدست آورد ، و همچنین عفاف و تفوایی که از خود نشان دادند ، نقش محوری اصلی را در این تجلیل ها و تکریم ها ایفا کرد ، تا جایی که پیامبر ایشان را " مادر خویش " لقب داده و حضرت فاطمه را " ام ابیها" نامیدند.

[ جمعه 23 اسفند 1392برچسب:میلاد حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها , ] [ 17:37 ] [ محمد علي خدابنده لو ]
[ ]

فضائل فاطمه زهرا س

 

إبن عساكر - تاريخ مدينة دمشق - الجزء : ( 58 ) - رقم الصفحة : ( 159 )

 

- أخبرنا : أبو نصر بن رضوان ، وأبو غالب بن البنا ، وأبو محمد عبد الله بن محمد بن نجا قالوا : ، أنا : أبو محمد الجوهري ، أنا : أبوبكر القطيعي ، نا : عبد الله بن أحمد ، حدثني : أبي ، نا : أبو سعيد مولى بني هاشم ، أنا : عبد الله بن جعفر حدثتنا أم بكر بنت المسور بن مخرمة ، عن عبيد الله بن أبي رافع ، عن المسور أنه بعث إليه حسن بن حسن يخطب إبنة له ، فقال له : قل له فليلقني في العتمة قال : فلقيه فحمد الله تعالى المسور وأثنى عليه وقال : أما بعد أما والله ما من نسب ولا سبب ولا صهر أحب إلي : من نسبكم وصهركم ولكن رسول الله (ص) قال : فاطمة مضغة مني يقبضني ما قبضها ويبسطني ما بسطها وإن الأنساب يوم القيامة تنقطع غير نسبي وسيي وصهري وعندك إبنتها ولو زوجتك لقبضتها ذلك فإنطلق عاذراً له.

[ جمعه 23 اسفند 1392برچسب:, ] [ 1:58 ] [ محمد علي خدابنده لو ]
[ ]

فضائل فاطمه زهرا س

 

مستدرك الحاكم - كتاب معرفة الصحابة (ر) - ذكر مناقب فاطمة بنت رسول الله (ص) - رقم الحديث : ( 4747 )

 

4730 - أخبرني : أحمد بن جعفر القطيعي ، ثنا : عبد الله بن أحمد بن حنبل ، حدثني : أبي ، ثنا : أبو سعد مولى بني هاشم ، ثنا : عبد الله بن جعفر ، حدثتنا أم بكر بنت المسور بن مخرمة ، عن عبيد الله بن أبي رافع ، عن المسور أنه بعث إليه حسن بن حسن : قل له فيلقاني في العتمة قال : فلقيه فحمد الله المسور وأثنى عليه ، ثم قال : أما بعد وأيم الله ما من نسب ولا سبب ولا صهر أحب إلي : من نسبكم وسببكم

وصهركم ولكن رسول الله (ص) قال : فاطمة بضعة مني يقبضني ما يقبضها ويبسطني ما يبسطها وإن الأنساب يوم القيامة تنقطع غير نسبي وسببى وصهري وعندك إبنتها ولو زوجتك لقبضها ذلك فإنطلق عاذراً له ، هذا حديث صحيح الإسناد ولم يخرجاه.

 

[ جمعه 23 اسفند 1392برچسب:, ] [ 1:57 ] [ محمد علي خدابنده لو ]
[ ]

فضائل فاطمه زهرا س

صحيح الترمذي - المناقب عن رسول الله - ماجاء في فضل فاطمة (ر) - رقم الحديث : ( 3802 )

 

- حدثنا : ‏ ‏قتيبة ‏ ، حدثنا : ‏ ‏الليث ‏ ‏، عن ‏ ‏إبن أبي مليكة ‏ ‏، عن ‏ ‏المسور بن مخرمة ‏ ‏قال : ‏ سمعت النبي ‏ (ص) ‏ ‏يقول وهو على المنبر ‏: ‏إن بني ‏ ‏هشام بن المغيرة ‏ ‏إستأذنوني في أن ينكحوا ‏ ‏إبنتهم ‏ ‏علي بن أبي طالب ‏ ‏فلا إذن ثم لا إذن ثم لا إذن ألا إن يريد ‏ ‏إبن أبي طالب ‏ ‏أن يطلق إبنتي وينكح إبنتهم فإنها ‏ ‏بضعة ‏ ‏مني ‏، ‏يريبني ‏ ‏ما ‏ ‏رابها ‏ ‏ويؤذيني ما آذاها ‏ ، قال ‏أبو عيسى : ‏‏هذا ‏ حديث حسن صحيح ‏ ‏وقد رواه ‏ ‏عمرو بن دينار ‏ ‏، عن ‏ ‏إبن أبي مليكة ‏ ‏، عن ‏ ‏المسور بن مخرمة ‏ ‏نحو هذا.

 

[ جمعه 23 اسفند 1392برچسب:, ] [ 1:56 ] [ محمد علي خدابنده لو ]
[ ]

فضائل فاطمه زهرا س

 

صحيح مسلم - فضائل الصحابة - فضائل فاطمة بنت النبي (ع) - رقم الحديث : ( 4482 )

 

‏- حدثنا : ‏ ‏أحمد بن عبد الله بن يونس ‏، ‏وقتيبة بن سعيد ‏ ‏كلاهما ‏ ‏، عن ‏ ‏الليث بن سعد ‏ ‏قال : إبن يونس ‏ ، حدثنا : ‏ ‏ليث ‏ ، حدثنا : ‏ ‏عبد الله بن عبيد الله بن أبي مليكة القرشي التيمي ،‏ ‏أن ‏ ‏المسور بن مخرمة ‏ ‏حدثه أنه سمع رسول الله ‏ (ص) ‏ ‏على المنبر وهو يقول :‏ ‏إن ‏ ‏بني هشام بن المغيرة ‏ ‏إستأذنوني أن ينكحوا ‏ ‏إبنتهم ‏ ‏علي بن أبي طالب ‏ ‏فلا إذن لهم ثم لا إذن لهم ثم لا إذن لهم ، إلا أن يحب ‏ ‏إبن أبي طالب ‏ ‏أن يطلق إبنتي وينكح ‏ ‏إبنتهم ‏ ‏فإنما إبنتي ‏ ‏بضعة ‏ ‏مني ‏ ‏يريبني ‏ ‏ما رابها ‏ ‏ويؤذيني ما آذاها. ‏

[ جمعه 23 اسفند 1392برچسب:, ] [ 1:55 ] [ محمد علي خدابنده لو ]
[ ]

فضائل فاطمه زهرا س

 

صحيح البخاري - مناقب فاطمة (ع) - المناقب - رقم الحديث : ( 3483 )

 

‏- حدثنا : ‏ ‏أبو الوليد ‏ ، حدثنا : ‏ ‏إبن عيينة ‏ ‏، عن ‏ ‏عمرو بن دينار ‏ ‏، عن ‏ ‏إبن أبي مليكة ‏ ‏، عن ‏ ‏المسور بن مخرمة ‏ ‏(ر) ‏أن رسول الله ‏ (ص) ‏ ‏قال : ‏فاطمة ‏ ‏بضعة مني فمن أغضبها أغضبني. ‏

[ جمعه 23 اسفند 1392برچسب:, ] [ 1:54 ] [ محمد علي خدابنده لو ]
[ ]

فضائل فاطمه زهرا س

( فاطمة (ع) بضعة مني )

 

عدد الروايات : ( 40 )

 

صحيح البخاري - المناقب - مناقب قرابة رسول الله (ص) ومنقبة - رقم الحديث : ( 3437 )

 

‏- حدثنا : ‏ ‏أبو الوليد ‏ ، حدثنا : ‏ ‏إبن عيينة ‏ ‏، عن ‏ ‏عمرو بن دينار ‏ ‏، عن ‏ ‏إبن أبي مليكة ‏ ‏، عن ‏ ‏المسور بن مخرمة ‏ أن رسول الله ‏ (ص) ‏ ‏قال : ‏‏فاطمة ‏ ‏بضعة مني فمن أغضبها أغضبني. ‏

 

[ جمعه 23 اسفند 1392برچسب:, ] [ 1:39 ] [ محمد علي خدابنده لو ]
[ ]

فضائل حضرت فاطمه زهرا (س)

فضائل حضرت فاطمه زهرا (س)

 

درباره فضايل و عظمت بزرگ بانوي اسلام و يگانه دختر باقي مانده از رسول خاتم (ص ) حضرت صديقه اطهر فاطمه زهرا(س ) چه در منابع شيعي و چه در منابع اهل سنت به فراواني سخن گفته شده است . به قدري فضايل آن حضرت زياد است كه جاي كوچكترين ترديد و يا انكاري وجود ندارد. به ذكر برخي از فضايل بي شمار آن حضرت كه در منابع اهل سنت موجود است اشاره مي كنيم .

آيه تطهير و حديث كسا

خداوند بزرگ و سبحان در قرآن مجيد , اهل بيت پيامبر(ص ) را مطهر خوانده است : انما يريدالله ليذهب عنك الرجس اهل البيت و يطهركم تطهيرا(1 ) « خداوند مي خواهد كه پليدي و گناه را از شما اهل بيت دور كند و كاملا شما را پاك سازد. » مراد از اهل بيت كه در اين آيه ذكر شده است چه كساني هستند پاسخ اين پرسش را در روايات اهل سنت مي جوييم . واقدي در كتاب اسباب التزيل مي نويسد كه آيه تطهير درباره پنج نفر نازل شد. اين پنج نفر عبارتند از : پيامبراسلام (ص ) , علي (ع ) , فاطمه (س ) حسن (ع ) وحسين (ع )(2 ) ابن حجر در كتاب الاصابه في تمييزالصحابه مي نويسد : ام سلمه گفت : در خانه من اين آيه تطهير نازل شد. رسول خدا(ص ) فاطمه , علي , حسن وحسين (عليهم السلام ) در اين خانه بودند. پيامبر(ص ) فرمود : هولا اهل بيتي , اين عده اهل بيت من هستند. حاكم حسكاني در كتاب شواهد التزيل لقواعد التفصيل مي نويسد : وقتي كه آيه و امر اهلك بالصلاه واصطبر عليها(3 ) نازل شد , پيامبر اسلام (ص ) در هر نمازي مي آمد در جلوي درب خانه علي (ع ) و فاطمه (س ) و مي فرمود : الصلاه رحمكم الله انما يريدالله ليذهب عنكم الرجس اهل البيت ... (4 ) ابن عساكر , در كتاب تاريخ دمشق در ترجمه اميرالمومنين علي (ع ) از ابي سعيد خدري مي نويسد : پيامبر(ص ) بعد از نزول آيه و امرا اهلك بالصلاه واصطبر عليها به مدت هشت ماه در هنگام نماز صبح مي آمد در جلوي درب خانه علي (ع ) و حضرت زهرا(س ) و مي گفت : الصلاه رحمكم الله انما يريدالله ليذهب عنكم الرجس اهل البيت ويطهركم تطهيرا(5 ) . لخمي طبراني در المعجم الكبير آورده است : زينب بنت ام سلمه مي گويد كه رسول خدا(ص ) در نزد ام سلمه بود كه حسن , حسين و فاطمه ـ عليهم السلام ـ بر حضرت وارد شدند. حسن در يك سو و حسين در سوي ديگر پيامبر(ص ) نشستند و حضرت زهرا(س ) نيز در ميان اين دو قرار گرفت . سپس پيامبر(ص ) فرمود : رحمه الله وبركاته عليكم اهل البيت انه حميد مجيد . (6 ) حاكم نيشابوري در كتاب « مستدرك الصحيحين » , ترمذي در كتاب « سنن » و احمد بن حنبل در كتاب « مسند » مي نويسد : پيامبر(ص ) درب خانه حضرت زهرا(س ) مي رفت و مي فرمود : الصلاه يا اهل البيت . انما يريدالله ليذهب عنكم الرجس اهل البيت ويطهركم تطهيرا(7 ) شمس الدين ذهبي در كتاب سير اعلام النبلا مي نويسد : و صح ان النبي (ص ) جلل فاطمه وزوجها و ابنيها لكسا و قال اللهم اهل بيتي اللهم فاذهب عنهم الرجس و طهرهم تطهيرا , درست است اين خبر كه پيامبر(ص ) فاطمه (س ) و دو فرزندش را در كسايي جمع كرد و گفت خداوندا اينها اهل بيت من هستند و رجس و پليدي را از اين عده به دور كن و اينها را پاكيزه گردان . (8 )

آيه مباهله

ابن سعد در كتاب طبقات الكبري در ترجمه الحسين (ع ) مي نويسد : در جريان مباهله با علماي نجران پيامبر(ص ) دست فاطمه , حسن و حسين عليهم السلام را گرفت و گفت اينها فرزندان من هستند . (9 ) حاكم نيشابوري در كتاب مستدرك الصحيحين مي نويسد : وقتي كه آيه مباهله نازل شد پيامبر(ص ) علي , فاطمه , حسن و حسين ـ عليهم السلام ـ را خواند و گفت : (اللهم هولا اهلي , بارخدايا اينها اهل من هستند) . (10 )

ازدواج علي (ع ) و فاطمه (س)

بنا به نوشته بزرگان اهل سنت و جماعت , خليفه اول براي خواستگاري حضرت زهرا(س ) به نزد پيامبر(ص ) رفت و پيشنهاد خويش را بيان نمود. رسول خدا(ص ) فرمود : انتظر بهاالقضا , من در امر ازدواج فاطمه (س ) منتظر فرمان خداوند هستم , خليفه اول اين پاسخ را پاسخ منفي تلقي نمود. خليفه دوم نيز به ديگر بار و به همين منظور به نزد رسول خدا(ص ) رفت و مانند خليفه اول پاسخ منفي شنيد. سپس خانواده علي (ع ) به آن حضرت پيشنهاد كردند كه براي خواستگاري فاطمه (س ) به نزد رسول خدا(ص ) برود. حضرت رفت و پيشنهادش مورد موافقت قرار گرفت . (11 ) ابن عباس گفت : در هنگام ازدواج فاطمه (سلام الله عليها) با علي (ع ) , پيامبر(ص ) در جلوي فاطمه (س ) و جبرئيل در سمت راست و مكائيل در سمت چپ و هفتاد هزار فرشته در پشت سر حضرت زهرا حركت مي كردند و اين خيل ملايك تا طلوع فجر به تسبيح و تقديس خداوند مشغول بودند . (12 ) فاطمه (س ) محبوب ترين زنان در نزد رسول خدا(ص ) است . حاكم نيشابوري در كتاب المستدرك آورده است : كان رسول الله (ص ) اذا رجع من غزاه او سفراتي المسجد فصلي فيه ركعتين ثم ثني بفاطمه ثم ياتي ازواجه , رسول خدا(ص ) وقتي كه از جنگي و يا از سفري برمي گشت به مسجد مي رفت و دو ركعت نماز مي خواند , سپس به نزد دخترش فاطمه مي رفت و به او ثنا مي گفت و سپس به نزد زنانش مي رفت . (13 ) ابن حجر در كتاب استيعاب از عايشه همسر پيامبر روايت كرده است كه از او پرسيدند كه اي الناس احب الي رسول الله (ص ) چه كسي در نزد پيامبر(ص ) محبوبتر است وي در پاسخ گفت از ميان زنان فاطمه (س ) و از ميان مردان علي (ع ) در نزد رسول خدا محبوبترند . (14 )

غضب فاطمه (س ) غضب خداست حاكم نيشابوري مي نويسد كه پيامبر به دخترش فاطمه (س ) فرمود : ان الله يغضب لغضبك و يرضي لرضاك , خداوند با غضب تو غضبناك مي شود و با رضايت تو خشنود مي گردد . (15 )

خانه فاطمه حاكم حسكاني حنفي در كتاب شواهدالتنزيل مي نويسد : پيامبر(ص ) آيه في بيوت اذن الله ان ترفع و يذكر(16 ) را قرائت كرد و گفت اين بيوت پيامبر(ص ) است . از آن حضرت پرسيده شد كه آيا بيت علي (ع ) و فاطمه (س ) نيز همين بيوت است , حضرت فرمود بيت علي (ع ) و فاطمه (س ) از بافضيلت ترين آن است . (17 ) و نيز در روايتي ديگر آورده است : پيامبر(ص ) بعد از خواندن اين آيه يكي از وي پرسيد : يا رسول الله مراد از اين بيوت در اين آيه چه خانه هايي است حضرت فرمود خانه هاي انبياست . ابوبكر پرسيد يا رسول الله , خانه علي و فاطمه هم از اين خانه هاست حضرت فرمود : بله از بافضيلت ترين آن است (18 )

فاطمه (س ) در بهشت با رسول خداست محب الطبري در كتاب الرياض النضره نقل مي كند كه در درجه رسول خدا(ص ) حضرت زهرا(س ) در بهشت است . (19 ) حاكم نيشابوري مي نويسد : علي , فاطمه , حسن و حسين ـ عليهم السلام ـ اولين كساني هستند كه در بهشت وارد مي شوند . (20 )

عظمت حضرت زهرا(س ) در محشر حاكم درباره عظمت حضرت زهرا(س ) نقل مي كند كه در روز قيامت منادي ندا مي دهد كه اي اهل محشر چشمانتان را ببنديد كه فاطمه زهرا(س ) دختر رسول خدا(ص ) وارد مي شود . (21 )

فاطمه (س ) حورا است خطيب بغدادي مي نويسد كه رسول خدا (ص ) فرمود : فاطمه حورا انسيه كلمااشتقت الي الجنه قبلتها , فاطمه حوريه اي است در صورت انساني , هر گاه من مشتاق بهشت مي شوم او را مي بوسم . (22 ) ابن حجر در كتابش از پيامبر(ص ) نقل مي كند كه آن حضرت فرمود : ابنتي فاطمه حوراآدميه , دخترم فاطمه حوريه اي است در شكل آدميان . (23 )

فاطمه بهترين زنان است خطيب بغدادي در تاريخ بغداد مي نويسد : خيررجالكم علي بن ابي طالب و خيرنسائكم فاطمه بنت محمد(ص ) فرمود : بهترين مردان شما علي بن ابي طالب و بهترين زنان شما فاطمه دختر محمد(ص ) است . (24 )

فاطمه (س ) پاره تن رسول خدا است بخاري نقل مي كند كه پيامبر اسلام (ص ) فرمود : فاطمه بضعه مني فمن اغضبها اغضبني , فاطمه پاره تن من است پس هركه او را غضبناك كند مرا به غضب درآورده است . (25 )

دوستي و دشمني با فاطمه (س ) دوستي و دشمني با پيامبر(ص ) است بسياري از بزرگان اهل سنت نوشته اند كه پيامبر اسلام (ص ) به علي (ع ) , فاطمه (س ) , حسن (ع ) و حسين (ع ) نگاه كرد و فرمود : انا حرب لمن حاربكم و سلم لمن سالمكم , من با دشمنان شما دشمن و با دوستان شما دوستم . (26)

فاطمه (س ) سيده زنان است ابن سعد , بخاري , ذهبي و حاكم نيشابوري نوشته اند كه عايشه همسرپيامبر مي گويد كه حضرت زهرا (س ) در هنگام رحلت پيامبر(ص ) پيش آن حضرت رفت و پيامبر(ص ) به وي چيزي گفت و فاطمه (س ) گريان شد و سپس چيزي به وي فرمود و حضرت زهرا(س ) خندان شد. عايشه مي گويد از سر اين كار از وي جويا شدم . فاطمه (س ) در اين هنگام به عايشه گفت من سر رسول خدا(ص ) را فاش نمي كنم . مي گويد : بعد از رحلت رسول خدا(ص ) به ديگر بار از او پرسيدم , فاطمه (س ) در پاسخ گفت كه پيامبر(ص ) فرمود : همانا جبرئيل هر سال يك بار نازل مي شد تا قرآن را بر من عرضه بدارد ولي امسال دوبار نازل شده است . اين دليل بر اين امر است كه مرگم نزديك است . من از اين سخن گريستم . حضرت فرمود چرا گريه مي كني اما ترضين ان تكون سيد ه نسا هذه الامه , او نسا العالمين , آيا راضي نيستي كه سيده زنان اين امت يا سيده زنان جهانيان باشي (27 ) ابن سعد نظير همين روايت رااز ام سلمه نقل كرده است (28 ) احمدبن حنيل از ابوسعيد خذري نقل مي كند كه پيامبر(ص ) فرمود : حسن و حسين سرور جوانان اهل بهشتند و فاطمه سرور زنان اهل بهشت است . (29 ) عبسي كوفي مي نويسد : پيامبر (ص ) فرمود : فرشته اي از جانب پروردگار بر من نازل شد و خبر داد كه فاطمه سيده زنان اهل بهشت است . (30 ) و در نقلي ديگر آمده است كه آن حضرت فرمود : فاطمه سيده زنان اهل جهانيان است . (31 ) و نيز بخاري نقل كرده است كه پيامبر(ص ) فرمود : فاطمه سيده زنان اهل بهشت است . (32 ) حذيفه مي گويد : پيامبر فرمود : ملكي از آسمان نازل شد و از خداوند عالم اين پيام را رساند كه فاطمه سيده زنان اهل بهشت است . ذهبي در ذيل مستدرك حاكم وقتي كه به اين روايت مي رسد , مي گويد اين روايت صحيح است . (33 )

 

منابع :

1 ـ سوره احزاب , آيه 33

 2 ـ اعيان الشيعه 1 , ص 308

 3 ـ همان 3 ـ طه , 132

4 ـ شواهد التنزيل لقواعد التفضيل 1 , ص 497 خ 526

5 ـ ابن عساكر , تاريخ دمشق , ترجمه الامام علي (ع ) ص 89 خ 315

 6 ـ المعجم الكبير24 , ص 282 , 281 خ 713

 7 ـ مستدرك الصحيحين 3 , ص 158 , سنن ترمذي خ 3206 , مسنداحمد 3 ص 259

 8 ـ سيراعلام النبلا 2 ص 122

9 ـ طبقات الكبري , ابن سعد , ترجمه الحسين , موسسه آل البيت , ص 139 و 140

10 ـ مستدرك الصحيحين 3 , ص 150

11 ـ ابن سعد , طبقات الكبري 8 ص 19 و 20

 12 ـ تاريخ بغداد 5 , ص 7

13 ـ اعيان الشيعه 1 , ص 307

14 ـ همان ص 308

15 ـ مستدرك الصحيحين 3 , ص 154

16 ـ سوره نور آيه 36

17 ـ شواهدالتنزيل لقواعد التفضيل ج 1 ص 532 ج 566

18 ـ همان ص 533 خ 567 و نيز ص 534 خ 568

19 ـ الرياض النضره 2 ص 208

20 ـ مستدرك 3 ص 151

 21 ـ همان ص 153

 22 ـ تاريخ بغداد 5 ص 86

 23 ـ صواعق المحرقه , ص 96

 24 ـ تاريخ بغداد 3 ص 392

 25 ـ صحيح بخاري 5 , ص 92 و 105 المنصف في الاحاديث و الاثار , عبسي كوفي ج 7 ص 512

 26 ـ مسنداحمد 2 ص 242 مستدرك حاكم 3 ص 149 , ترمذي خ 3870 , المصنف في الاحاديث 7 ص 512

 27 ـ طبقات 8 , ص 248 ـ 247 , صحيح بخاري 5 , ص 55 ـ 54 مستدرك 3 ص 156

 28 ـ طبقات همان ص 248

 29 ـ مسنداحمد 3 , ص 473 خ 11224

 30 ـ المصنف 8 ص 527

 31 ـ همان

32 ـ بخاري 5 ص 92

 33 ـ مستدرك 3 , ص 151 در منابع اهل سنت به وضوح و به وفور درباره فضايل و مقام والاي حضرت فاطمه زهرا(س ) در كلام و سخن و رفتار و سلوك پيامبر اكرم (ص ) روايت نقل شده است كه از آن جمله موارد ذيل است : پيامبر(ص ) به دخترش فاطمه (س ) فرمود : خداوند با غضب تو غضبناك مي شود و با رضايت تو خشنود مي گردد فاطمه پاره تن من است , هركس او را غضبناك كند , مرا به غضب آورده است . فاطمه , سيده زنان اهل بهشت است . فاطمه , سيده زنان اهل جهانيان است .

[ جمعه 23 اسفند 1392برچسب:, ] [ 1:27 ] [ محمد علي خدابنده لو ]
[ ]
صفحه قبل 1 ... 4 5 6 7 8 ... 9 صفحه بعد